Naš tim

Mirko Jankov

Dr Mirko R. Jankov, dr sci, klinički direktor, završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (Srbija), specijalizaciju iz oftalmologije u Sao Paulu (Brazil), subspecijalizaciju iz oblasti refraktivne hirurgije u Cirihu (Švajcarska), a subspecijalizaciju iz oblasti katarakte i prednjeg segmenta u Sao Paulu (Brazil). Radio je kao istraživački i klinički “fellow” kod prof. dr Tea Zajlera u Cirihu (Švajcarska) i Ioanisa Palikarisa u Heraklionu (Grčka), i od tada je deo istraživačkog tima za klinička istraživanja Instituta za refraktivnu i okulplastičnu hirurgiju IROC iz Ciriha (Švajcarska). Osim toga organizator je i predavač na subspecijalističkom kursu iz refraktivne hirurgije u Cirihu (Švajcarska) i ovlašćeni svetski instruktor za Alcon / WaveLight.

Odbranio je doktorsku disertaciju iz oblasti bioinženjeringa na Federalnom Univerzitetu u Sao Paulu (Brazil). Godinama je bio na čelu refraktivnog tima u Oftalmološkom Institutu iz Kurićibe IOC u Kurićibi (Brazil) i Miloš Klinici u Beogradu (Srbija). Autor je više od stotinu radova u naučnim časopisima, knjigama i stručnim skupovima, a recenzent više stručnih časopisa, uključivši Archives of Ophthalmology, Arquivos Brasileiros de Oftalmologia, British Journal of Ophthalmology, Current Eye Research, Journal of Cataract and Refractive Surgery, Journal of Refractive Surgery, Middle East and African Journal of Ophthalmology i Ophthalmology. Član je prestižnih američkih, evropskih, brazilskih i domaćih opštih oftalmoloških i subspecijalističkih udruženja, redovno je pozivani predavač na svim važnim svetskim oftalmološkim skupovima i dobitnik je više nagrada, uključujući i Globalni Ambasador Oftalmologije 2007.

Naučni radovi objavljeni na Kobson portalu.

Fernanda Fernandez Jankov

Prof. Fernanda Florentino Fernandez Jankov, dr sci, RAD, izvršni direktor, je diplomirala pravo na Univerzitetu u Sao Paolu (Brazil), i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu (Velika Britanija). Magistrirala je na Latinoameričkoj integraciji, na Univerzitetu u Sao Paolu i dobila doktorat iz prava sa Univerziteta u Parani (Brazil).

Prof. Fernandez je viši istraživač u Institutu za uporedno pravo u okviru Ministarstva nauke u Beogradu (Srbija), pored toga što je profesor Univerziteta u Beogradu, na Pravnom fakultetu, gde predaje Sudsku zaštitu u Evropskoj uniji.

Član je prestižnih organizacija, kao što je College of Arbitrators FDI Competition u Frankfurtu (Nemačka) i postigla priznanje pravne prakse u Bar of England and Wales. Prof Fernandez je radila kao gostujući saradnik britanskog Instituta za međunarodno i uporedno pravo u Londonu. Njena nedavno objavljena knjiga, “Princip univerzalne nadležnosti u Međunarodnom krivičnom pravu: Mehanizam za implementaciju Međunarodnog krivičnog suda”, bazirana je na tezi njenog doktorata, koju je istraživala na Univerzitetu u Kembridžu (Velika Britanija) u toku perioda koji je provela kao gostujući kolega na Lauterpacht istraživačkom Centaru za međunarodno pravo.

Vesna Jovanovic

Doc. dr Vesna Jovanović, dr sci, završila je Medicinski fakultet u Beogradu. Magistrirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz oblasti novih metoda transplantacije rožnjače. Na istom fakultetu je i doktorirala iz oblasti lečenja neovaskularizacije rožnjače. Specijalizaciju iz oftalmologije obavila je na Klinici za očne bolesti „Prof. dr Ivan Stanković“ KBC „Zvezdara“, gde je zaposlena kao specijalista od 1999.godine. Od 2000.te godine radi na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, na predmetu oftalmologija , prvo kao asistent, a od 2016.te godine kao docent. U timu dr Jankova za refraktivnu hirurgiju je od 2005. godine, prvo na „Miloš klinici“, a zatim u LaserFocus-u.

U organizaciji Britanskog saveta u Beogradu dobitnik je stipendije koja joj je omogućila usavršavanje u Velikoj Britaniji (2002. i 2004 god.) – u Kraljevskoj očnoj bolnici u Mančesteru, Regionalnoj bolnici u Birmingemu i Moorfields očnoj bolnici u Londonu. U organizaciji Evropskog udruženja očnih banaka, dobitnik je stipndije za učestvovanje na sastanku EEBA u Briselu 2003. god. Kao dobitnik stipendije Stomatološkog Fakulteta u Beogradu, usavršavala se šest meseci u toku 2017.te godine u World Eye Hospital u Istanbulu. Autor je četiri poglavlja u nacionalnim monografijama, do sada objavila 23 rada u medjunarodnim i domaćim časopisima i ima 62 saopštenja na stručnim sastancima. Dve godine zaredom, 2012-te i 2013- te godine, dobitnik je nagrade nemačkog nacionalnog udruženja oftalmologa (DOG). Na medjunarodnom kongresu hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) 2018.te godine u Beogradu, dobila je priznanje za najbolji rad u oblasti hirurškog zbrinjavanja bolesti rožnjače. Član je američkog udruženja za rožnjaču (Cornea society), evropskog udruženja očnih banaka (EEBA), Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) i Udruženja oftalmologa Srbije (UOS). Recenzent je časopisa Current Eye Research, Journal of Ocular Pharmaology and Therapeutics, Acta Ophthalmologica (Scandinavica) i Vojnomedicinski pregled.

Milena Obradovic

Milena Obradović

Menadžer

Zaga Biocanin

Zaga Biočanin

Asistent menadžera

Sandra Ivošev

Sandra Ivošev

Medicinska sestra

Natalija Milivojević

Natalija Milivojević

Medicinska sestra

Sanja Mikić Dobrić

Sanja Mikić Dobrić

Medicinska sestra

Miloš Obradović

Miloš Obradović

Senior IT menadžer

Nikola Lekić

Nikola Lekić

Senior IT menadžer

Jelica Stojanović

Jelica Stojanović

Higijeničar

Hamide Biočanin

Hamide Biočanin

Higijeničar

Ljubomir Ćuk

Ljubomir Ćuk

Kurir

Wavelight Ambassador

Mapa Wavelight Ambassador

Ahmed Sedky, Eye Subspeciality Center, Kairo, Egipat
Arthur Cummings, Wellington Eye Clinic, Dablin, Irska
Charles Moore, International EyeCare, Hjuston, Teksas, SAD
Daniel Durrie, Durrie Vision, Kanzas, SAD
David Lin, Pacific Laser Eye Centre, Vankuver, BK, Kanada
Francesco Carones, Centro Oftalmo Chirurgico Carones, Milano, Italija
Ioannis Pallikaris, Institute of Optics and Vision, Voutes, Heraklion, Grčka
Jérome C. Vryghem, Brussels Eye Doctors, Brisel, Belgija
Jerry Tan, Jerry Tan Eye Surgery Pte Ltd, Singapur, Singapur
John Kanellopoulos, LaserVision.gr, Atina, Grčka
Karl G. Stonecipher, Laser Defined Vision, Grinzborou, Severna Karolina, SAD
Matthias Maus, sehkraft Augenzentrum Maus, Keln, Nemačka
Michael Gordon, Gordon Binder Weiss Vision Institute, San Dijego, Kalifornija, SAD
Mirko Jankov, MD PhD (LaserFocus – Centre for Eye Microsurgery)
Nico Trap, Nico Trap Oogcorrecties, Huis Ter Haid, Holandija
Paul H. Hughes, Vision Eye Institute Southline, Herstvil , Australija
Prema Padmanabhan, Sankara Nethralaya, Čenai, Tamil Nadu, Indija
Raymond Stein, Bochner Eye Institute, Toronto, Kanada
Stephen F. Brint, Brint Custom Vision, Meteri, Luizijana, SAD
Stephen G. Slade, The Laser Center of Houston, Hjuston, Teksas, SAD
Theo Seiler, IROC, Institute for Refractive and Ophthalmic Surgery, Cirih, Švajcarska
Tobias Neuhann, Augenklinik am Marienplatz, Minhen, Nemačka